Helpoin valaisu ikinä…

Toissa viikonloppuna kävin Ruotsissa katsomassa perheeni uutta sukupolvea, tyttäreni poikaa. Matkustamisen vuoksi olinkin liikenteessä mahdollisimman kevyellä kamerakalustolla: kamera, kaksi kiinteää linssiä ja älypuhelimen kokoinen NiceFoton led-valo. Tällaisellakin laitteistolla voi tehdä asiallista jälkeä.

Käytössä oli 85-millinen objektiivi aukolla 2.2, valotusaika oli 1/200 ja ISO oli 2500. Toki kohinaa olisi vähemmän, jos olisi voinut käyttää pienempää herkkyyttä. Kun kuitenkin koko tasoitus hoitui katossa olevalla valolla, niin ledin tehot päävalona täytyi synkata olemassa olevaan.

Kyseinen kuva on otettu sängyllä, johon on levitetty pussilakana peiton kera nuoren herran alle ja taustalle sängynpäädyn ylitse. Ledin lisäksi huoneessa oli ainoastaan kattovalo päällä suoraan mallin yläpuolella. Täydellistä synkkaa kahden erivalaisimen värilämpötilalle ei ole välttämättä helppoa tehdä, onneksi kylläkin NiceFoton ledissä voi säätää värilämpötilaa paljonkin. No tässä tapauksessa oltiinkin tekemässä mustavalkoista kuvaa, joten asiaan ei tarvinut kiinnittää huomiota.

Tällä kertaa ehdin melko hyvin tarkentamaan malliin, luulenpa, että tulevissa kuvauksissa tarkentaminen on haasteellisempaa…. 😉

AperDude

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s